Aktualności
Sprawy nauki
21 Lutego
Opublikowano: 2018-02-21

Projektanci z Poznania

Inicjatywa funkcjonująca pod nazwą „Projektowanie produktów żywnościowych”, której realizacją zajmowała się Żabka Polska SA wspólnie z Katedrą Towaroznawstwa Żywności Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu, właśnie znalazła rozstrzygnięcie.

W ramach zakończonego przedsięwzięcia pięć grup studentów UEP miało za zadanie stworzyć nowoczesne koncepcje produktowe przeznaczone dla kategorii Quick Meal Solutions. Na twórcach spoczywała odpowiedzialność wypracowania takich rozwiązań, które dopasowane byłyby zarówno do potrzeby określonych grup konsumentów, jak i kierunków dyktowanych przez rynek czy kryteriów sformułowanych przez firmę. W efekcie czteromiesięcznych zmagań powstały koncepcje, w stosunku do których Żabka Polska SA zgłosiła chęć komercjalizacji. Jedna z nich została już nawet nabyta przez firmę w celu jej wdrożenia.

Koordynatorem całego projektu była Spółka Celowa UEP.

az

(źródło: ue.poznan.pl)

Dyskusja (0 komentarzy)