Aktualności
Sprawy nauki
07 Czerwca
Opublikowano: 2017-06-07

Psychika a dietetyka

W Centrum Dydaktycznym Uniwersytetu Medycznego w Łodzi 6 maja br. odbyła się I Ogólnopolska konferencja PAD „Psychika a dietetyka, czyli jak wypełnić lukę między tym, co wiemy, a tym, co jemy”. Zorganizowało ją Studenckie Koło Naukowe Dietetyki przy Zakładzie Żywienia Klinicznego i Diagnostyki Gastroenterologicznej Uniwersytetu Medycznego w Łodzi we współpracy z Fundacją dla Uniwersytetu Medycznego w Łodzi.

Konferencja skierowana była do studentów kierunków medycznych, dietetyków, lekarzy, psychologów, psychodietetyków, psychoterapeutów, trenerów personalnych oraz wszystkich zainteresowanych tą tematyką. Głównym celem konferencji było pokazanie wzajemnych relacji między odżywianiem a stanem psychicznym człowieka. Podczas trzech paneli wykładowych swoje prelekcje wygłosili m.in.: prof. Tomasz Sobów, prof. Ewa Brzezińska-Błaszczyk, prof. Bolesław Karwowski oraz prof. Jolanta Zawilska.

Konferencja, spotkała się z dużym zainteresowaniem, ponieważ uczestniczyło w niej blisko 500 osób z całej Polski.

JK

(źródło: UM Łódź)

Dyskusja (0 komentarzy)